Sunday, January 12, 2014

10 tahun S.A.H.A.B.A.T ..selamanya~..

Posted by fa10_munyra at 4:48 AM 0 comments
assalamualaikum semua..=)
harini nak cerita pasal sahabat..hari khamis haritu dapat berjumpa dengan sahabt lama sahabat sekolah..dah hampir 10 tahun dah bersahabat..alhamdulillah..khalijah dan ain kawan dari sekolah menengah..dan jugak aini dan zamila..tapi hari khamis haritu dapat jumpa ain dan khalijah sahaja..tapi tetap best..ingat waktu sekolah dulu macam2 kitorang buat..haha..dulu agak nakal jugak la..tapi sekarang dah baik cikit dah..huhu..
rindu la zaman sekolah..hope kita akan tetap kawan selamanya..insyaAllah..kawan till jannah..


p/s:hargai lah sahabat kita selagi masih ada..dan jangan putuskan hubungan persahabtan itu disebabkan perkara kecil..s.a.h.a.b.a.t selamanya~

Tuesday, December 31, 2013

Good Papai 2013..Welcome 2014..

Posted by fa10_munyra at 7:50 AM 0 comments
Assalamualaikum..
                                                     curi google punya..
huhu hurm..2013..tahun yang memberi aku banyak keinsafan..banyak pengajaran..semua tu menjadai aku lebih waras kot..hoho..ukeh tak lawak..tapi seriusly 2013 mmg tahun penuh dgn suka dan duka..tapi..banyak duka actually..tapi..(bape banyak tapi da..)..hoho..tahun 2013 beri seribu satu makna dalam hidup aku..insyaAllah 2014 pasti akan lebih baik daripada tahun 2013..hope so..ok..2013 dah melabuhkan tirai dan 2014 muncul..so nak pasang azam ni.. 

ok azamku.. 
untuk mak + ayah:- 
1. nak kurang dan kalau boleh tak nak langsung melawan cakap mak + ayah
2. kalau mak suruh buat sesuatu aku tak nak merungut atau mengeluh 
3. nak jadi anak solehah 
4. akan gembirakan mak + ayah dengan dapatkan dean list.. 

untuk adik dan kakak:- 
1. nak kurangkan bergaduh mulut dgn kakak + adik 
2. tak nak lawan ckp kakak 
 
sebagai pelajar:- 
1. hormat lecturer 
2. buat assignment on time 
3. tak nak nyusahkan lecturer 
4. study hard 

sebagai sahabat:-
 1. menjadi pendengar yang baik
 2. sentiasa menyokong dorang 

 untuk diri sendiri 
1. tak nak ngumpat2 
2. kurangkan tido
3. tak nak malas2 
4. tak nak marah2
 5. tak nak sombong, riak 
6. think + 
7. nak ubah pemakaian lebih baik nak expertkan driving skill 
8. nak dapat dean list. 

panjang beno azam aku ye..hoho..insyaAllah kena tunaikan sikit2..so azam korang apa pulak..mari sama2 kita tanamkan azam ye..=)

Friday, December 27, 2013

huk..huk..huk..

Posted by fa10_munyra at 10:15 AM 0 comments
assalamualaikum bloggers sume..wah..lamenya tak jenguk blog ni..kesian blog ni..baru sekarang nak update balik..huhu..ukeh..memandangkan dah lama tak update blog ni..aku nak cerita pasal aku pagi ke rumah sewa cousin aku haritu..actually angah my beloved cousin dia ada duk kat kg dah 3 minggu dah..so cousin2 aku yang kat ipoh ni ajak la kami ke rumah mereka and merancang nak ke lost world tambun pada hari sabtu..tapi hari khamis kami dah pakat2 dah nak tidur umha cousin kat ipoh ni..setibanya di rumah dorang..sampai dalam pukul 5 macam tu kot..so tunggu la cik nab kita ni balik rumah then, tetiba je decide untuk tgk wayang midnight gitu..huhu..so siap2 lepas maghrib tu terus ke aeon ipoh..huhu..dah sampai sane nak decide tgk wayang tu..tak tau nak pilih mane actually..mula2 nak tgk cita walking with dinasour..tapi cik nab cakap mcm tak ada org je dlm cite ni..so kitorg decide tgk the hobbit..=)..siap ambik 3D..ni first time tgk 3D ni..huhu..ha ni spek 3D..actually kitor tak tau kena pulang atau tak spek ni..=)
ni sempat lagi posing dgn spek tuh..=)
hoho..best tau tgk cite hobbit..tak tido pon kat wayang..yela..rugi kan bayar mahal2 patu tido pulak kan..tak boleh2..huhu.. ok lah..cukup pasal tgk wayang..now lost world tambun pulak..ok..firstly kitorg malam tu balik dalam pukul 2 lebih kot samapai rumah..so mmg mengantuk sngt2..so terus tido..plan besoknye nak bangun awal sbb takut ramai org..so mmg set jam nak bangun awal sbb nak masak al maklum la kat dalam tu kan makanan mahal..kena la save budget..huhu..so set alarm siap2 ni..tapi..boleh pulak suma bangun lambat..huhu..yela lepas subuh terus tido balik sbb ngantuk lg..huhu..sedar2 balik dalam 10 pagi rasanya..so terus siap2 mandi n masak then terus ke lost world dalam pukul 11 lebih tak silap..nasib la lost world tambun tu dkt dgn rumah cousin ni..=).. dekat lost world pulak tiket dah naik harganya rm 48..hurm..lari budget tau..huhu..tapi tak pe la excited pnye pasal tak kesah dah harga tu..so masuk je dalam tu..ktorg tak mandi lg..ktorg jalan2 dulu..pg yang bkn wet pnye..pg main yg swing, pirate shop n roller coaster..then baru g mandi..tp time mandi ni a little bit disappointed..sbb nya tak dapat nak naik slider..suma slider pulak tu..sbb ktorg pkai seluar track..kena pkai swimming suit..mmg tak la kan..huhu..tu je yang buat ktorg sedih tu..hurm tak pe la..next time nak g sunway lagoon pulak la..angah ckp lg best n gempak..ukeh sunway lagoon mu tunggu aku datang..=) ni gambar posing waktu balik..

Sunday, May 20, 2012

ehem2..nk share link..

Posted by fa10_munyra at 1:45 AM 0 comments
klik tau..=) http://formulaluarbiasa.com/recommends/munyra atau http://www.ecommercemastery.com/provider8/idevaffiliate.php?id=11979"

Saturday, May 19, 2012

~bukit tinggi indonesia..~

Posted by fa10_munyra at 5:49 AM 0 comments
haiii..da lme x update blog kn..huhu..arini aku mau cite psal family vacation aku aritu..di bukit tinggi..bes sngt tmpt tu..kalu spe2 nk tenangkan fikiran leh la dtg kt cni..tmpt cntik je..n mkanan x perlu risau..halal..sbb kt sne majoriti penduduknye islam..=) kt sne bdk2 kcik sian dowg t'pksa mengikut parents b'kerja, kecik2 da berniaga..kalu nk tau kn, kt sinetron kte sllu tgk ad bdk2 yg minta sedekah la, kt sne aku btl2 nmpk bdk2 mcm tu..kesiannye dowg..hurm.. kt bwh ni aku tnjuk gmbr la eh..ni pon gmbr curik dr kak aisyah n farah..huhu
~pic ni dkt air terjun..smpai je kt airport ktowg nek bus dan trus ke bkt tinggi n singgah ke sini n smpt membasuh mke..mmg bes la air sejuk plak..huhu~
~ni plak setiap butik msti akn ad sebuah bilik kecik, blik ni kte bleh bancuh kopi..kopi indonesia mmg bes la..huhu~
~ni la yg aku ckp bdk yg minx sedekah, actually bkn minx sedekah dowg kerja pkai moskot, n minx owg tngkap gmbr dgn dowg tp kne bg duit la kn..huhu..xdpt tgkp gmbr upin ipin kt malaysia, kt indonesia jd la kn..huhu~
~pic ni plak,nmpk kn umh ni..yup ni la umh minangkabau..kt sni mmg owg2 minangkabau..owg minangkabau dkt malaysia ni sbnrnye asl dr sni la..ha lg stu kn aku nk kowg zoom dkt blkng umh tu,nmpk kn..ha..tu bkn awan tau..tu tasik..nmpk mcm awn kn??..sbnrnye reflect awn ke tasik tu..serius kalu tgk dpn2 kte akn t'pegun..subhannaAllah..mmg cntik tmpt ni..~
~ha, pic ni ktowg dkt ladang kopi..mmg cntik pmndgn kt sne.~
~pic ni plak dkt lubang jepun..menyeramkan dkt cni..huhu~
~yg ni plak istano pagar ruyong..wonderful la..huhu~
~yg ni sje2 je nk tgkp dgn farah~
~ok..ni tangga nk menuju ke dalam lobang jepang tu..sje nk pose sblum msuk kn..huhu..seram..~
~ok..pic ni mmg x ad motif..sje tgh2 bosan dlm bus..tgkp la gmbr..n tgh try spek farah senanye..huhu~
~cntik kn pmndgan dkt blkang tu..ni dpn butik..=)~
~ok..ni makan tyme..bes tau lauk die..mmg superb la..huhu~
~wokey tyme to balik..huhu..i'm coming home..i'm coming home..tell the world that i'm coming home..huhu.. ~pic yg akhir2 tu pic kt airport..nk pulang ke malaysia da..tu je la pic yg dpt aku kongsikan..huhu.. ok la nnti kte cite len dkt next entry ye..papai..assalamaualaikum..=)

Tuesday, October 4, 2011

xakan termakan dgn kate2 laki..

Posted by fa10_munyra at 11:38 PM 1 comments
hurm..apala slah aku nie kn..lelaki mmg ske eh bg jnji palsu..ishk3..nsib bek aku nie leh b'fkir pnjng..xt'mkn jnji dowg..bkn aku nk jual mhal ke ape..tp mmg x cye kate2 dowg ni..tp x sume laki mcm 2..aku tau..tp sume laki yg nk minx aku jd psanagn sume nye x btul..sumenyew desperate..tlong r..kalu t'desak sangt nk cri gf ..aku bkn orgnye la..buat mse skrng ni aku x nk cri bf2 ni..buang mse je..aku stdy pon sush..ni kn nk jge bf..xnk aku..aku kne fokus..xleh men2..tp pliz la..jgn kate nk setia la, nk syg kte sowg la..pliz la..xpyh rsenye kate2 mnis 2..no need..kalu btul2 ske lebih bek dtg meminang..2 yg cre bgusnye..bkn dgn couple..ye..aku kalu nk cri pon bkn tuk jd bf..tp tuk jd husband..lg stu aku ni bkn jnis yg ske nk b'terus terang dkt laki pon..huhu..sbb aku bkn jnis perigi cari timba..insyaAllah..someday jodoh aku akn smpai..

Tuesday, July 26, 2011

untung lar..

Posted by fa10_munyra at 6:26 AM 0 comments
untung lar tiap2 pg ad owg kjutkn..tiap2 ari ad owg bg msg..col smpai b'jam2..aku sllu pkir..ble la aku nk ad buah hati kn..tp bila dipkirkn blik..x pyh la nk ad buah hati..ckup aku ad family yg caring tntng aku..xpa la..buah ati aku lg rmai kn..mak, ayh, kakak n adk..huhu..seriusly..spnjng aku duk kt uitm penang nie..xad sowg laki pon yg ckp kt aku yd die mnt kt aku..takat kco2 2 ad la..yg btul2 serius nk aku aku rse xad kot..yela..aku nie spe kn..aku pnh t'fkir..knpe la xad owg nk mnt aku..bwu aku tau..lebeyh bek xad owg ske drpd ad owg ske..aku tau Allah telah merncng jodoh aku..n aku p'cye 2..tp bkn skrng msenyew tuk aku pkir psal cinta kot..ckup skdar cinta pd Allah, rasul n family aku..huhu..nnti2 dtg la jdoh aku..mayb nnti ttbe ad owg msuk meminang aku kn..tyme bwu aku t'kejut beruk..tyme 2 bwu aku dpt rse mcm mne ad owg ske..=)..
k r..2 je yg nk di tulis..papai..
 

...FatIn MunIraH... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei